Seilturer

Øyhopping & Natur er en miljøvennlig måte å reise på som lar oss komme tett på naturkrefter og dyreliv. Det rolige tempoet gir rikelig anledning til å se, høre og nyte omgivelsene. Er vinden frisk får vi smaken av sjøsprøyt som bonus. Vi drar ut fra Bodø Gjestehavn til vår fantastiske skjærgård med et mylder av øyer i flere retninger. Sesongen vår starter i Mai og varer til midt i November.

Midnattssol Cruise er tilgjengelig i deler av Juni og Juli. Her rett nord for polarsirkelen kan vi like godt kalle det Arktisk Lys Cruise ettersom skumringen også er fantastisk. Arktisk lys har vi hele sommeren.

 

Nordlysjakt står på programmet fra September til ut i Desember – høst og tidlig vinter under en stjerneklar himmel er en opplevelse der vi glir gjennom vannet. Og dukker nordlyset opp snakker vi virkelig show!

Sportsseiling er en litt annerledes opplevelse. I en stor seiljolle blir det vått og rått når det blåser nok til at vi kommer i plan med båten. Ypperlig plattform for læring er det også.

"Øyhopping & Natur"

Kapasitet: Minimum 2 – maksimum 6 personer.

Varighet: 4 timer.

Pris: NOK 1600 pr person. Minimum NOK 3200 for en tur.
Høydepunkter: Havørn, Sandstrender og fantastisk natur!

Vi starter fra Bodø Gjestehavn midt i sentrum, rett ovenfor Thon Hotell Nordlys. På denne turen tar vi en runde omkring og i mellom Store og Lille Hjartøy. Dette tar oss tett innpå flotte sandstrender, trange sund og en rekke av havørnas utkikksposter. Kanskje rekker vi en stopp i Paradisbukta - med mulighet for en arktisk svømmetur - ville ikke det bli en bra selfie? Du deltar aktivt i seilingen akkurat på det nivå du selv ønsker.

 

Avganger kl. 10.00 og kl. 16.00.

"Sportsseiling - vått & rått"

Kapasitet: Minimum 1 – maksimum 2 personer.

Varighet: 4 timer.

Pris: NOK 1600 pr person. Minimum NOK 3200 for en tur.
Høydepunkter: Racing, Sport og Action!

Opplev frisk, rask og morsom seiling. Seascape 18 er en stor seiljolle konstruert ut fra et singlehanded offshore racing konsept og nedskalert til en enkelt håndterbar båt for alle. “Chill” tar 1 eller 2 personer sammen med skipperen for litt våt og fartsfylt moro utenfor Bodø havn. Selv i moderat vind planer vi på unnavind.

“Chill” har alt det utstyr du finner på en større seilbåt - bare mindre og lettere med umiddelbar respons på det du gjør med seiltrim.

På denne turen må du kunne svømme - men du får selvfølgelig passende bekledning og vest utdelt.

Avganger kl. 10.00 og kl. 17.00.

"Midnattsol cruise"

Kapasitet: Minimum 2 – maksimum 6 personer.

Varighet: 4 timer.

Pris: NOK 1800 pr person. Minimum NOK 3600 for en tur.
Høydepunkter: Midnattsol, Arktisk lys og Natur!

Vi setter seil fra Bodø Gjestehavn og seiler rundt øyene “Store Hjartøy” og “Lille Hjartøy”. Turen starter på kvelden siden midnattsola er hovedattraksjonen på denne turen.

Du kan oppleve midnattsol i Bodø i Juni og Juli (mere presist 4. Juni – 8. Juli). Sola er da synlig hele 24 timer om været tillater. Her på kanten av polarsirkelen kan vi også kalle det arktisk lys hele sommeren da soloppgang og -nedgang kan oppleves i spektakulært lys og farger.

Avgang kl. 21.00.

"Nordlysjakt"

Kapasitet: Minimum 2 – maksimum 6 personer.

Varighet: 4 timer.

Pris: NOK 1800 pr person. Minimum NOK 3600 for en tur.

Høydepunkter: Nordlys, Stjernehimmel og Natur!

Denne turen står på programmet fra September til midten av November – magien ved å seile stille under en stjernehimmel utenfor byens lys er en ting - når nordlyset spiller opp er det showtime!

Værmelding og varsler for solaktivitet vil indikere hvor store sjanser det er for vellykket jakt. Vi forlater Bodø Gjestehavn på kvelden og seiler ut mot nordvest og åpent hav.

Nordlysvarsel (vi vil ha Kp-indeks minimum 4)

Værvarsel (vi vil ha tilnærmet skyfritt)

 

Varme klær er nødvendig, men det er alltids mulig å gå ned i den oppvarmede kabinen for å varme seg litt.

Vi ønsker kun å gi opplevelser du vil huske, så bestemmelsen om det blir tur eller ikke tar vi senest kl. 1000 på den aktuelle dagen - basert på tilgjengelige varsler. Kansellerer vi refunderes betalingen du har gjort til oss fullt ut.

Avgang kl. 21.00.

Vi kan også sette opp akkurat den spesielle turen du ønsker. Gjerne i samarbeid med våre eminente samarbeidspartnere - kajakk, RIB, sjøfly, skøyte, spisesteder, overnatting, klatrguiding, skiguiding, fridykking - hva du måtte finne på å tenke på. Du kan se noen eksempler vi har på siden skreddersøm. Ta kontakt via skjemaet nederst på siden eller ring oss på tlf 90 19 26 36, så setter vi sammen noe som passer for deg eller dere :-)

Alle foto: Tom Antonsen, HTS Media

Ola er vår hovedskipper. Send inn dine kontaktopplysninger ved hjelp av skjemaet til høyre, så tar vi kontakt. 

Tlf: 90 19 26 36

Kontaktopplysninger
  • White Facebook Icon
Kontakt oss:

Seil Nord, Konrad Klausens vei  4 A, 2-H0601, 8003 Bodø. Organisasjonsnummer 948 470 403.